НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
гъби – 250 г
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
чесън – 2 скилидки
олио – 6 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
домати – 1/2 ч.ч. пасирани (консервирани)
булгур – 1 ч.ч.
зеленчуков бульон – 3 ч.ч.
сол
мащерка – 1/2 ч.л. суха
спанак – 3 шепи пресен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се почистват, нарязват на филийки и запържват в сгорещено олио.
Разбъркват се на няколко пъти и към тях се добавят нарязаните на дребно лук и морков.
Когато зеленчуците омекнат, се прибавя нарязаните на ситно скилидки чесън, червеният пипер и малко след това пасираните домати.
Булгурът се накисва във вода за десет минути, отцежда се и се слага в тенджерата при останалите продукти заедно със зеленчуковият бульон (горещ).
Яхнията се овкусява със сол и суха мащерка.
Готви се 10 минути, след което се прибавя измитият спанак.
Тенджерата се похлупва, а котлонът се изключва.
Капакът не се маха поне 20 минути, за да се задуши спанакът и булгурът да поеме от течността. Чудесна пролетна спаначена яхния!