Спаначено руло с плънка от крема сирене

Необходими продукти:

  • спанак 300 грама
  • яйца 3 броя
  • бакпулвер 1 чаена лъжица
  • черен пипер 1/3 чаена лъжица
  • крема сирене 400 грама
  • чесън 2 скилидки
  • шунка 100 грамафино нарязана

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Първата стъпка от рецептата за спаначено руло с плънка от крема сирене е подготовката на продуктите за блата. Спанакът трябва да е замразен и ситно нарязан. Размразявате спанака, разбивате яйцата, смесвате ги, след което добавяте ½ чаена лъжица сол и бакпулвера. В голяма тава, например тавата на фурната, поставяте хартия за печене, след което изсипвате сместа и я разпределяте равномерно. Печете в предварително загрята на 170 градуса за около 10-12 минути.
  2. Скилидките чесън нарязвате на ситно, или ги счуквате в хаванче. Разбърквате чесъна с крема сиренето  и бъркате добре, до получаване на фин крем. След като спаначеният блат е изпечен го оставате да се охлади. Обръщате го върху друг лист хартия и много внимателно отделяте блата от хартията.
  3. Намазвате блата с крема равномерно, поставяте едно от друго и парченцата тънко нарязана шунка, след което навивате блата внимателно на стегнато руло, което опаковате в хартия за печене, или стреч фолио. Оставяте спаначеното руло за час в хладилника, за да стегне и да се овкуси добре. При сервиране режете с тънък нож, а рулото съхранявате в хладилник. supichka.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *