Спаначен пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • спанак – 1/2 кг
  • киселец – 1 ч.ч. нарязан
  • праз – 1 стрък, неголям
  • яйца – 3 броя
  • сметана – 1 ч.ч. заквасена
  • брашно – 1 – 2 с.л.
  • сирене – 1 ч.ч. натрошено
  • олио – 3 с. л.
  • масло – 1 с. л.
  • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте и подсушете спанака и киселеца. Задушете праза в мазнината и добавете накълцаните зеленолистни зеленчуци.

Долейте около 120 мл вода и задушете под полузатворен капак, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разбийте 3 яйцата с 1 белтък + сметаната, брашното и объркайте със сиренето и спанака с киселеца, предварително охладени.

Разстелете в подходяща форма за печене лист бутер тесто с форма като дъното на тавичката.

Отстрани по стените на тавата притиснете ленти бутер тесто, за да не изтече плънката.

Изсипете плънката, загладете я и отгоре подредете ленти ленти тесто, като леко ги притиснете.

Намажете ги с разбит жълтък и сложете спаначения пай да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *