Спортист №1 на Гоце Делчев се вписва в новата трансферна политика на ЦСКА

Спортист номер 1 на Гоце Делчев за 2019 г. Ангел Лясков все още не е подписвал договор, а се планира да му бъде предложен нов, уточниха близки до клубната управа. От там дадоха да се разбере, че тепърва ще се обсъждат параметрите му. Те обаче дадоха да се разбере, че неврокопският футболист е много близо да се завърне в ЦСКА и да продължи кариерата си на стадион „Българска армия“. Това бе потвърдено както от хора до кухнята на червените, така и от негови близки в родния му град. На практика това ще бъде предложение за продължение на договора му с армейския клуб, който изтича скоро. Той се завръща у дома, след като преди време игра за армейците и направи силни мачове. Контузия в окото, получена след сблъсък с Даниел Генов на мача с „Ботев“ (Вр) преди година и половина, го извади от игра и го остави на скамейката. Впоследствие младокът бе обявен за ненужен от треньорския щаб с консултант Люпко Петрович и бе пратен под наем по ирония на съдбата именно в „Ботев“ (Вр). Това се случи миналото лято, след като наставникът на тима тогава – Сашо Ангелов, даде шанс на Ангел Лясков, който успя да върне познатата си добра форма и стана основен играч в схемата на врачани. Сега предложението към 22-годишния бранител за продължаване на контракта му е и негова сбъдната мечта. Както самият той каза преди време, основната цел е ясна.

„Искам да се върна в ЦСКА и да покажа своя потенциал. Знам, че мога да дам много на клуба, в който започна моята професионална кариера. Чувствам се отлично във Враца и създадох много приятели там. Вярвам, че престоят ми в „Ботев“ е много ползотворен момент в кариерата ми. Имах възможност да играя повече, да трупам опит, и то в Първа лига, да бъда с отлични съотборници. Да покажа добри игри е много важно за мен, за да ми позволи да продължа кариерата си в някой от големите клубове. ЦСКА е голям клуб. Това да играя за ЦСКА отново обаче си остава нещо различно и специално. Да си в редиците на отбор с традиции и публика като тази е нещо наистина уникално“, коментира А. Лясков преди време.

Като потвърждение на новината за евентуален негов трансфер е и липсата му от лагера на „Ботев“ (Вр), който вече поднови заниманията си. За гоцеделчевеца обаче все още има възможност да бъде отпратен да се обиграва отново във Враца. Според близки до ЦСКА тя е твърде малка, защото след пандемията от Covid-19 червените обявиха, че сменят изцяло трансферната си политика и ще заложат на повече български играчи, като в това число влиза и крайният ляв бранител от Гоце Делчев.

СТОЯН МАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *