Стесняване на кръвоносен съд провокирало абдикацията на Ат. Джамбазки от Петрич

Причината за абдикацията на Атанас Джамбазки от „Беласица“ е проблемно стесняване на основен кръвоносен съд, с потенциална опасност от запушване, стана ясно тези дни. Вариантите пред 50-годишния специалист са поставяне на стент или серия от вливания в рамките на поне два месеца, целящи отпушването на проблемната зона, като изрично са му забранени емоции около футболния терен. Така или иначе, експредводителят на „Славия“ и още редица тимове направи опит да рестартира треньорската си кариера именно от Петрич, след като изтече едногодишното му наказание, наложено от БФС, но съдбата реши друго. В мачовете, докато наставникът водеше отбора неофициално от трибуните и след като легално седна на скамейката, комитите записаха 2 победи, 1 равенство и 2 загуби. Здравословният проблем възникна веднага след хубавия успех с 3:0 над амбициозния „Спортист“. През уикенда бе официализирано назначение на спортния директор Альоша Андонов и като старши треньор, което не беше неочаквано, с оглед ситуацията.

„Имаме доста работа, която се надявам да свършим в следващите седмици. Вече близо месец съм в Петрич, наясно съм със ситуацията в клуба, близко съм както до ДЮШ, така и до първия отбор. Надявах се треньорът Джамбазки да се оправи и да се завърне при нас, но нещата не винаги се получават според очакванията. Все пак вече съм водил „Беласица“ през не толкова далечното минало, пък и съм играл с бяло-червения екип преди това, така че не се чувствам чужд и се надявам, че ще успеем да надградим направеното дотук“, бе първият коментар на 58-годишния Ал. Андонов вчера. Той притежава треньорски лиценз „А“, който обаче не е подновяван през последните години, докато столичанинът се бе откъснал от футбола и се занимаваше с животновъден бизнес, ръководейки собствена ферма в Североизточна България. По тази причина в протоколите Андонов вероятно ще бъде записван с директорската си длъжност.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *