Столично дружество с интерес към Центъра за долекуване в Кюстендил иска да влезе в партньорство с общината

Частният инвеститор „КИМКООП“ – София е обявил готовност да реализира проект, свързан с експлоатация на част от комплекса Парк Кюстендил – Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, съобразно предназначението за провеждане на имунноукрепващи процедури за здрави, хронично болни или претърпели тежко лечение хора. Комплексът е разположен в центъра на Кюстендил, където преди повече от 10 години се помещава култовата дискотека „Нерон”. Докладната записка д искането на столичната фирма ще бъде разгледана от съветниците в Кюстендил на предстоящата сесия този четвъртък. 

От страна на инвеститора е заявена готовност за стартиране на предварителна подготовка за очертаване на основните елементи на модела на здравния център – чрез формата на публично-частно партньорство, като твърдят, че в максимална степен ще бъдат защитени и развити интересите както на община Кюстендил, така и на частния партнъор.
ОбС – Кюстендил ще реши дали да даде съгласие за предварителни проучвания и подготовка на проекта, както и последващото представяне пред съветниците не по-късно от 30 ноември тази година.

Припомняме, че Oбщинcĸи cъвeт – Kюcтeндил със свое решение от 27 мaй 2010 гoдинa даде зелена улица за изгpaждaнeтo нa Meдиĸo-бaлнeoлoжĸи ĸoмплeĸc c oблигaциoнeн зaeм в размер на 6.5 млн. евро.

Предмет на дейност на кооперация КИМКООП – София е консултантска дейност по научно-технически и икономически проблеми, управление на проекти и проучвателна дейност в областта на инвестициите, маркетинга, разработване и внедряване на технологии и изделия в областта на промишлеността, селското стопанство и екологията, инженеринг и производство в областта на електрониката, приборостроенето, транспортната техника, машиностроенето и селското стопанство, както и извършването на всякаква друга търговска дейност, която не е забранена от закона. Кооперацията е част от едноименен холдинг с управители – съдружници Калин Георгиев и Георги Трифонов. Центърът за долекуване и рехабилитация в Кюстендил е изграден, но все още не е започнал да действа. Той беше финансиран със средства на община Кюстендил и представлява модул на парк хотел Кюстендил.

ГЕРГАНА ИВАНОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *