Стрелците от с. Лешко грабнаха приза на турнира „Скийт“ в ЛРС – Благоевград

Турнирите по ловна стрелба са не само повод за допълнителна емоция в паузата между два сезона, но и пълноценна възможност за поддържане на стрелковата форма на ловците.

И още нещо. Водещото в тези турнири е състезателният, чисто спортен елемент, в който ловците демонстрират нова съюзна култура, а не потребителската презумция на консуматори в живата природа.

Освен традиционните турнири в немалко дружества в страната това мероприятие трайно се налага в годишните планове и е белег на съвременна ловна култура. Освен това се приема и с особено удоволствие и нагласа от членовете в ловните дружинки, където на авторитета на утвърдените стрелци се гледа с уважение и респект. Макар че има и едно неписано правило – най-добрите стрелци на ловните стрелбища невинаги се представят добре в реалните условия на ловните гонки, пише slrb.bg.

Сдружението в Благоевград има отколешни традиции в организацията на тези прояви и в недалечното минало представителният отбор е печелил престижни награди в национални турнири в различни стрелкови дисциплини. Дружественото състезание в м. Тепавиците над Благоевград в дисциплината „Скийт” за пореден път раздвижи емоциите от майсторската стрелба на някои от състезателите, а „сватбарските” гърмежи, които също не бяха малко, се изпращаха с окуражителни възгласи и шегаджийски колегиални подхвърляния.

Най-добре представилите се получиха парични награди, купи и грамоти. В отборната класация първо място заеха състезателите от дружинката на с. Лешко, второ – ловците от с. Дъбрава, а третата позиция беше за представителите на дружинката в с. Бучино.

В индивидуалната надпревара на турнира на ЛРС -Благоевград с парични награди и грамоти класацията отреди първо място за Ангел Ангелов, на второ – Методи Цветков, и трето – Емил Иванов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *