Сувлаки от пилешко месо

Необходими продукти:

  • 1.5 кг пилешко филе
  • сок от 1/2 лимон 
  • 60 – 70 мл зехтин
  • 1 с. л. сух риган
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер 
  • 15 до 20 г сол

Начин на приготяне:

1. Нарежете месото на квадратни хапки с приблизително еднаква големина.

2. В купа смесете зехтина, лимоновия сок, пресования чесън и подправките.

3. Прибавете пилешкото и разбъркайте добре. Стречовайте и приберете в хладилника за 1 час.

4. Ако използвате дървени шишчета използвайте това време, за да ги накиснете във вода. Така няма опасност да се запалят на скарата в случай, че ще печете на истински огън. 

5. Нанижете маринованото месо на шишовете. От тази доза се получават 10 – 12 броя.

6. Изпечете на умерено силна скара. Внимавайте да не пресушите крехкото пилешко. 

7. Зехтинът има сравнително ниска точка на запалване. Ако жарта е много силна има опасност шишчетата да станат с неприятен вкус на пърлено.

8. Също така може да приготвите това ястие на електрическа скара или на грил тиган.

Можете да използвате същата марината и за свинско месо.gotvenezanachinaeshti.com

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *