
Необходими продукти:
1 малка глава броколи
1 скилидка чесън
1 стрък праз
1 картоф
1 лимон
200 г спанак
30 г краве масло
1 л зеленчуков бульон
1 с. л. зехтин
сол на вкус
за сервиране:
40 г печени лешници
40 г краве масло
1 скилидка чесън
1/2 лимон
заквасена сметана на вкус
Начин на приготвяне:
Празът и чесънът се обелват и се наситняват. Запържват се в маслото и зехтина.


Картофът се обелва, настъргва се и се слага в супата.

След 4–5 минути се добавят броколите, нарязани на ситно.

След още 4–5 минути се прибавя почистеният и наситнен спанак. Супата се вари 1–2 минути и се дърпа от огъня.

Добавят се настърганата кора на лимона и неговият сок.

Лешниците и чесънът се накълцват и се запържват в маслото.

Дърпат се от котлона и се разбъркват с настърганата кора и сока от лимона.

Супата се сервира с лешниковото масло и заквасена сметаната на вкус.