Необходими Съставки
моркови – 3 бр.
целина – 1 глава, не много голяма
лук – 1 глава
масло – 2 с.л. + 1 бучка като орех
сол
черен пипер
грис – 3 с.л. равни
масло
яйца – 1 – 2 бр.
кисело мляко – 1/2 ч.ч.
мерки и количества
Начин на приготвяне
Нарежете почистените предварително моркови, целина и лук на кубчета и ги задушете в 2 с.л. масло в тенджера, като добавите и 1 к.ч. вода.
След като омекнат, посолете и залейте с около 5-6 ч.ч. вода.
След като са готови зеленчуците, добавете гриса, който предварително сте запекли на сух тиган и разбъркайте с парче прясно масло.
След 7-8 минути застройте внимателно супата с разбитите отделно яйца и кисело мляко. Може да я пасирате, а може да я поднесете и така.
Овкусете супата с още сол и черен пипер и по желание – пресен магданоз.