Необходими продукти
2 пилешки бутчета
300 г прясно зеле
1-2 моркова
1 бр. лук
1-2 ч.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
30 г краве масло
3 с.л. олио
пресен магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Измиваме добре пилешките бутчета, слагаме ги в тенджера и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, изливаме и измиваме отново бутчетата. Наливаме чиста, топла вода. Слагаме да се варят. Прибавяме нарязано ситно прясно зеле, почистени и настъргани моркови. Варим докато месото се свари. Изваждаме бутчетата от супата, обезкостяваме, нарязваме на ситно и отново връщаме във врящата супа. Посоляваме на вкус и ръсваме черен пипер. В отделен съд, тиганче или касерола, слагаме, олио, масло и малко вода, да се задушава нарязан ситно лук. Като остане на мазнина, прибавяме брашното и запържваме като разбъркваме. Разреждаме запръжката с бульон от супата и изливаме във врящата супа, като разбъркваме. Наливаме и прясното мляко. Прибавяме нарязан пресен магданоз и варим супата още няколко минути. При необходимост доливаме топла вода.