ПРОДУКТИ
600 гр.тиквички
300 гр.гъби
50 млолио
1 гл.лук кромид стар
100 гр.моркови
100 гр.домати
300 млкраве кисело мляко
30 гр.брашно тип 500
1 бр.яйца
2 щипкачерен пипер млян
1 ч.л.сол
1/2 вр.магданоз пресен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
loading...
- Почистените, измити и нарязани на ситно лук, моркови и пънчетата на гъбите се задушават в олиото до омекване. След това се заливат с гореща вода/бульон и се оставят да се варят на умерен огън.
- Прибавят се почистените, измити и нарязани на ивици гъби и тиквичките на кубчета. Накрая се добавят и доматите, нарязани на ситно.
- Супата се вари до готовност. Застройва се с мляко, яйца и брашно, които предварително са смесени и сварени.
- Сервирана се със ситно нарязан магданоз.