Супа с батат и джинджифил

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • батат – 1 бр.
  • картофи – 1 бр.
  • целина – стрък
  • джинджифил – малко парче пресен
  • праз – 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • индийско орехче
  • краве масло
  • сметана – 100 мл за готвене
  • ОЩЕ
  • пушен бекон
  • балсамов оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелете и измийте всички зеленчуци. Нарежете ги на дребно и ги сложете в тенджера.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Сложете на котлона да заври. Добавете подправките.

Варете на среден котлон до готовност но зеленчуците.

Махнете от огъня и сложете кравето масло и сметаната. Пасирайте с пасатор полезната картофена супа.

Сервирайте в дълбоки чинии кремсупа с батат и джинджифил с печен бекон и няколко капки балсамов оцет.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *