НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- батат – 1 бр.
- картофи – 1 бр.
- целина – стрък
- джинджифил – малко парче пресен
- праз – 1 бр.
- сол
- черен пипер
- мащерка
- индийско орехче
- краве масло
- сметана – 100 мл за готвене
- ОЩЕ
- пушен бекон
- балсамов оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и измийте всички зеленчуци. Нарежете ги на дребно и ги сложете в тенджера.
Налейте вода, колкото да покрие продуктите.
Сложете на котлона да заври. Добавете подправките.
Варете на среден котлон до готовност но зеленчуците.
Махнете от огъня и сложете кравето масло и сметаната. Пасирайте с пасатор полезната картофена супа.
Сервирайте в дълбоки чинии кремсупа с батат и джинджифил с печен бекон и няколко капки балсамов оцет.
loading...