НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кайма Колбасо
1 глава лук
1 домат
3 средни картофа
1 морков
1 ролка фиде
сол
черен пипер
чубрица
застройка:
1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко
брашно за овалване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Каймата се овкусява и се омесва с нарязан лук и чубрицата. Оформят се малки кюфтенца и се овалват в брашно. В 1,5 л вряща вода се пускат нарязаните на парчета картофи, морков, лук. Прибавят се малките кюфтенца, нарязания домат и се овкусява със сол на вкус и щипка риган. След като картофите се посварят се прибавя и натрошеното фиде и се вари до готовност.
Разбива се жълтъка с киселото мляко и след като супата се изключи и се охлади по малко се сипва застройката и се разбърква. Сервираме топла с нарязан пресен магданоз.
loading...