Сурова туршия за 10 дни

Необходими продукти:

зелени домати

моркови
карфиол
краставички
чесън – обелени скилидки
люти чушки – „рибки“ /по желание/
ЗА САЛАМУРАТА
вода – 4 литра
сол – 250 г
оцет – 250 мл
захар – 1 с.л. /по желание/

Начин на приготвяне:

В три литрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за 1 буркан 3 литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар. www.zajenata.bg 



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *