Съветниците в Сандански детронираха управителя на „Стройкомтранс” П. Ерменков, упълномощиха кмета Ат. Стоянов да назначи нов временен шеф

Павел Ерменков загуби шефския пост в общинското дружество „Стройкомтранс” – Сандански. Общинските съветници упълномощиха кмета Атанас Стоянов да назначи временен управител до провеждане на нов конкурс, но със срок не по-дълъг от 5 месеца. Това стана вчера по време на редовната сесия на ОбС, когато стана ясно, че предишния ден другият кандидат за поста – Красимир Митрев, е депозирал заявление, че се оттегля от конкурса.

Преди това П. Ерменков запозна съветниците с управленската си програма за следващия програмен период. Съветникът Стоян Стоев предложи договорът за управление на П. Ерменков да бъде удължен за срок от 5 месеца, докато се насрочи нов конкурс. Това негово предложение не бе прието. При гласуването кандидатурата на П. Ерменков за нов мандат бе подкрепена единствено от  съветниците от ПП ГЕРБ Стоян Стоев, Петър Додушев, Зорица Органджиева, Радостина Орманлиева, Стоян Ангов, Георги Георгиев, д-р Христо Мегеров и от Земеделски народен съюз Румен Пачов и д-р Димитър Станоев, и така с решение на ОбС той трябва да сдаде поста на 26 май. Съветниците вчера упълномощиха кмета Атанас Стоянов да назначи нов временен управител, за срок до провеждане на конкурса, но не по-дълъг от 5 месеца. В началото на следващата седмица ще стане известно името на новия временен управител на общинското дружество „Стройкомтранс“.

Както „Струма” писа, мандатът на Ерменков изтече през месец август 2019 година. С решение на тогавашния Общински съвет договорът му за управление беше удължен до месец май, до избор на нов управител. С встъпване в мандат на общинските съветници процедурата бе прекратена и с тяхно решение бе насрочен нов конкурс. 

ВАНЯ МАНЧЕВА

loading...



Съветниците упълномощи кмета Ат. Стоянов да назначи нов временен шеф на общинското дружество

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *