Сьомга с микс от зеленчуци

Необходими продукти:

  • 400 грфиле от сьомга
  • 50 мл олио/зехтин
  • Микс от зеленчуци
  • Песто (за заливка на сьомгата)

Начин на приготвяне:

  1. Ако сте закупили цяло филе от сьомга го нарежете на ленти дебели около 2-3 сантиметра.
  2. Сложете тигана на котлона, добавете олио или зехтин и изчакайте мазнината да загрее много добре.
  3. Когато мазнината е вече загрята, сложете сьомгата с кожата надолу в мазнината. След няколко минутки, обърнете рибата. Запържете я за по няколко минути от всички страни до придобиване на червеникаво-кафяв цвят.
  4. Сьомгата се приготвя много бързо и затова трябва да наблюдавате постоянно тигана за да не загорите рибата.
  5. Когато е готова сложете в чиния и отгоре я поръсете обилно със сос песто, този сос и придава невероятен аромат и вкус.
  6. За гарнитура на сьомгата – микс от зеленчуци, задушени за няколко минути на фурна.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *