Ако сте закупили цяло филе от сьомга го нарежете на ленти дебели около 2-3 сантиметра.
Сложете тигана на котлона, добавете олио или зехтин и изчакайте мазнината да загрее много добре.
Когато мазнината е вече загрята, сложете сьомгата с кожата надолу в мазнината. След няколко минутки, обърнете рибата. Запържете я за по няколко минути от всички страни до придобиване на червеникаво-кафяв цвят.
Сьомгата се приготвя много бързо и затова трябва да наблюдавате постоянно тигана за да не загорите рибата.
Когато е готова сложете в чиния и отгоре я поръсете обилно със сос песто, този сос и придава невероятен аромат и вкус.
За гарнитура на сьомгата – микс от зеленчуци, задушени за няколко минути на фурна.