С ПАРИТЕ НА ТАТКО! Синове на общински съветник от „партията на мажоретките“ правят ВИП квартал

Синовете на съветника в ОбС – Белица Исмаил Рункьов започват строителство на малък квартал с 4-5 жилищни сгради на по 2 етажа и с по 2-3 паркоместа към всяка от тях. Али и Мустафа Рункьови още не са навършили 30 г., през 2015 г. Али се дипломира по медицина в Пловдив, но явно бизнесът им е в кръвта, защото са депозирали в общината обстойно инвестиционно намерение, изпипано до последния детайл, от което връстниците на татко им само могат да се учат.

За място на строежа те са избрали нива от 7 дка, тяхна собственост, намираща се в землището на гр. Белица, между полски път, на 50 метра от теснолинейната жп линия Разлог-Якоруда. Имотът е на 15 м от най-близката жилищна сграда, така че бъдещите му обитатели хем няма да са откъснати от града, хем ще са защитени от шумни съседи и ще могат да се чувстват като пионери в очертаващата се първа ВИП зона на Белица.

С предвижданото изграждане на квартала ще се задоволяват жилищните нужди на населението в района, смело са мотивирали идеята си братята Рункьови.

От подробния им план впечатление прави решението им да събират битово-фекалните води в изгребна яма, но младежите откровено са си признали, че ако трябва да го направят във водоприемник, това ще изисква изграждане на пречиствателна станция за отпадните води и на канализационен колектор до р. Места, което обаче е много скъпо начинание.

В бъдещия квартал застрояването ще е 60%, а останалото ще са зелени площи. В района допустимото застрояване е до 4200 кв.м, което се равнява на 3 етажа, техните домове обаче ще бъдат двуетажни, със застроена площ около 120 кв.м всяка. Общо синовете на общинския съветник са сметнали, че първите заселници в квартала им ще са около 35 човека.

Имотът ще бъде ограден с лека ограда с бетонови колове с височина 1.6 м и поцинкована мрежа с дължина около 480 м. Проектирането ще продължи около една година, а самото строителство – 2 години. Всички подобекти ще се изградят и пуснат в експлоатация на един етап.

Впечатлени от размаха на братя Рункьови, съветниците в Белица гласуваха без всякакво двоумение промяна предназначението на нивата в терен за бъдещо строителство и дадоха зелена светлина на фамилния проект на колегата им.

Инвеститорите все още не са изчислили на колко точно ще възлезе проектът им, не са посочили и откъде ще намерят средствата за строежа, но според колеги на татко им основният капитал ще дойде от него. По-рано бизнесът на Исмаил Рункьов, който е от с. Краище, бе с вторични суровини, в момента той има хранителен магазин и аптека и е от най-заможните беличани. В ОбС Рункьов влезе през 2015 г. от партията на Илияна Раева „Обединена България“, която колегите му снизходително наричат „партията на мажоретките“. Той бе и сред учредителите преди година на сдружение „Движение „Независимите“ – неправителствена организация, основана в Исперих с много шумотевица, главно от изгонени от ДПС в различни периоди, за която обаче оттогава не се е чуло нищо.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *