Тайната за най-вкусния гъбен сос за пържоли

Представяме ви един страхотен гъбен сос, който е идеално попълнение към пържоли.

Необходими продукти:

500 г гъби 

60 г масло 

1 1/2 ч.ч. прясно мляко 

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистете хубаво гъбите, нарежете ги на филийки и ги оставете да се задушат в подсолена вода, като трябва да омекват.

Когато са готови, отсипете половината от бульона и започнете да ги пасирате. Не е желателно да пасирате до гладка консистенция. Оставете няколко по-едри гъбки.

След това трябва да запържите брашното в малко разтопено масло, като непрекъснато бъркате, така че да не загори.

Когато се запържи, се прибавят към него пасираните вече гъби. Отново се разбърква и накрая се добавя и прясното мляко.

Сосът се държи на котлона, докато не започне да се сгъстява. Когато е готов, овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Този супер вкусен гъбен сос е идеален за всякакви пържолки.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *