Талиатели формаджи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • талиатели – 300 – 350 г
  • лук – 200 г
  • сметана – 200 г готварска
  • козе сирене – 100 г
  • синьо сирене – 30 г
  • пармезан – 3 с.л. на прах+ за поръсване
  • моцарела – 100 г зряла, настъргана
  • гауда – 50 г настъргана
  • черен пипер – 1 – 2 щипки
  • индийско орехче – 1 – 2 щипки
  • сол – на вкус
  • зехтин – 20 г
  • краве масло – 20 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Накълцайте на ситно лука и го задушете в зехтина и маслото за 10 минути.

2. Сипете сметаната, настърганите сирена плюс натрошено козе и синьо сирене и пармезан на прах. Бъркайте, докато всички те се разтопят и слеят в едно.

Подправете с черен пипер, индийско орехче и сол и оставете соса за пастата да си къкри на слаб огън, докато го разбърквате от време на време, за да не загаря по дъното.

3. Сварете пастата в подсолена вода според указанията на пакета за готовност ал денте.

Когато е готова, я прехвърлете при соса от сирена, вдигнете малко силата на огъня и с леки подмятания на тигана напред и нагоре смесете добре всички съставки.

4. Разпределете готовите талиатели на порции в дълбоки чинии и поръсете с пармезан на прах преди да поднесете.

Страхотно вкусни талиатели формаджи с лесен за изпълнение сос от сирена.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *