ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ: Вижте какво се случва с голяма част от прекаралите коронавирус

Никой не си даваше сметка какви ще са дългосрочните последици след прекаран коронавирус, а и от страха за заразяване. Това заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски от представителството на Световната здравна организация у нас. 

Той обяви, че по последни данни всеки трети, прекарал коронавирус, отключва след това психично страдание – паники, депресия.

Той обяви, че по последни данни всеки трети, прекарал коронавирус, отключва след това психично страдание – паники, депресия.

Доц. Околийски подчерта, че по време на пандемията много жени са станали жертва на домашно насилие, други са били убити, трети са отключили психични проблеми. „Трябва да се инвестира в човешкото психично здраве – в отделните групи“, коментира представителят на СЗО в България.  

„Трябва да има интервенция и обучени екипи които да отчитат ранните данни за агресия“, съобщи експертът.  „Задължително е да се получи втората доза на ваксината, и то от същият вид препарат“, категоричен бе доц. Околийски. 

„Цялата дискусия около ваксината на „АстраЗенека“ е по-скоро политическа, ефективността ѝ е доказана“, съобщи представителят на СЗО в България. „Ваксинационните паспорти няма да се прилагат, за да има репресия над някого“, завърши доц. Михаил Околийски.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *