ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! Арх. Г. Чонков блъснат от автомобил на грък в центъра на Благоевград

Арх. Георги Чонков е блъснат от лек автомобил на пешеходна пътека в Благоевград. Той е с мозъчно сътресение и сериозна гръдна травма, има счупено ребро, настанен е за лечение в хирургия на благоевградската болница.

Пътният инцидент станал вчера на кръстовището на бул. „Васил Левски“ с ул. „Петър Зографски“. Арх. Чонков е блъснат от лек автомобил „Опел Зафира“ с благоевградска регистрация, управляван от 47-годишния грък Георгиос Хр. Първа помощ му е оказана от случайни свидетели на инцидента и спешен екип.

След силния удар архитект Г. Чонков загубил съзнание. Той превъзмогна шока от инцидента и разказа от болничното легло:

„Пазарувах в магазин „Баш майстора“ и пресичах пътното платно в посока ул. „Тодор Александров“, там бях паркирал автомобила си. Сутринта пих кафе в сградата на ОКС – Благоевград, видях проектантите и бях тръгнал да си ходя, но минах през магазина, за да купя част за бойлера и други материали. Преди да стъпя на пешеходната пътека, се огледах и не видях да идват автомобили нито отляво, нито отдясно. Минал бях половината от пътя, когато се завъртях наляво инстинктивно и видях, че една сива или зелена кола се движи с висока скорост в посока центъра. Шофьорът изобщо не намали скоростта и аз в този момент спрях, но той ме удари вляво в краката и ме обърна. След това какво ме е направил, не знам. Това е последното, което си спомням, събудих се в болницата… Помня случилото се до момента на удара, допреди един час всичко ми беше объркано, сега бавно се съвземам. При падането съм ударил сериозно главата си, вдясно всичко ме боли и ми е изтръпнало, повръщах кръв, имам счупено ребро. Силни болки усещам по цялото тяло и в левия крак и стомаха. Пресичах на пешеходна пътека, дори тя е прясно боядисана и ясно се вижда.

Пенсионер съм, но не съм се разделил с професията, работа се намира, наскоро предадох една вила в село Горни окол, до Самоков. Изготвих и реконструкция на голяма мебелна къща в Благоевград, но сега този инцидент ми причини много сериозни травми, ще си търся правата”, заключи архитект Г. Чонков, който разговаряше трудно поради сериозното си състояние.

Водачът на лекия автомобила обяснил чрез случаен преводач на английски език, че минал отляво на завиващ автомобил по ул. „П. Зографски“, който бил спрял заради задръстване на улицата. Според него автомобилът му отнел видимостта и затова не видял пешеходеца.

Служители на полицията изясняват обстоятелствата около пътния инцидент, довел до тежкото раняване на известния благоевградски архитект.

Пострадалият пешеходец е с гръдна травма и контузия на главата, остава за лечение под активно наблюдение предвид нанесения му силен удар, каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров.

На шофьора е взета кръвна проба за алкохол. Работата по случая продължава.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *