Тежък първи съперник чака Григор във Виена

Григор Димитров ще се изправи срещу Карен Хачанов в първия кръг на започващия в понеделник турнир от категория ATP 500 във Виена на закрито. Това определи изтегленият днес жребий на надпреварата в австрийската столица, пишат Gong.bg.

Досега двамата не са спорили един срещу друг в официален мач, но имат един двубой помежду си на демонстративно събитие в Хърлингам през 2018-а на трева – победа за Григор с 6:7 (6), 6:4, 10:6. 

Ако се справи със 17-ия в световната ранглиста руснак, във втория кръг Димитров ще срещне победителя от мача между третия в схемата Стефанос Циципас и Ян-Ленард Щруф. В четвъртината на Гришо е още канадецът Денис Шаповалов, а на полуфиналите е възможен сблъсък срещу световния №1 Новак Джокович.

В схемата на двойки Димитров пък ще си партнира с добрия си приятел Стан Вавринка, а жребият не беше особено благосклонен към тях, като в първия кръг те ще трябва да се изправят срещу шампионите от Откритото първенство на Австралия и поставени под номер 2 Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Както е известно, Димитров има още работа за вършене в Белгия. Днес не по-рано от 18:30 часа най-добрият ни тенисист излиза на централния корт в Антверп, за да се бори за място на финала на турнира от категория ATP 250 срещу коравия австралиец Алекс Де Минор. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *