Телешки таскебап

Необходими продукти:

  • телешко месо – около 1 кг без кост
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • лук – 4 глави кромид
  • домати – 2 с.л. пюре
  • брашно – 1 – 2 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер – 4 – 5 зърна
  • бахар – 3 – 4 зърна
  • магданоз – 1/2 връзка
  • телешки бульон – 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Изберете свежо и младо парче телешко месо. Ако използвате от по-старо животни, не е лоша идея да го сварите за 30 минути в тенджера под налягане или докато омекне.

Нарежете месото на късове и го запържете равномерно в олиото, след което добавете накълцания кромид лук.

След като омекне, добавете доматеното пюре, изчакайте да се позапържи и добавете брашното към таскебапа.

След 1-2 минути сипете червения пипер и залейте с горещия бульон от варенето на месото.

Добавете сол на вкус, кимион и черен пипер.

Оставете да къкри до готовност телешкият кебап.

Поднесете телешкия таскебап с накълцан пресен магданоз и гарнитура от ориз със зеленчуци.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *