
Необходими продукти:
- телешко месо – около 1 кг без кост
- олио – 1/2 ч.ч.
- лук – 4 глави кромид
- домати – 2 с.л. пюре
- брашно – 1 – 2 с.л.
- червен пипер – 1 ч.л.
- сол
- черен пипер – 4 – 5 зърна
- бахар – 3 – 4 зърна
- магданоз – 1/2 връзка
- телешки бульон – 1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Изберете свежо и младо парче телешко месо. Ако използвате от по-старо животни, не е лоша идея да го сварите за 30 минути в тенджера под налягане или докато омекне.
Нарежете месото на късове и го запържете равномерно в олиото, след което добавете накълцания кромид лук.
След като омекне, добавете доматеното пюре, изчакайте да се позапържи и добавете брашното към таскебапа.
След 1-2 минути сипете червения пипер и залейте с горещия бульон от варенето на месото.
Добавете сол на вкус, кимион и черен пипер.
Оставете да къкри до готовност телешкият кебап.
Поднесете телешкия таскебап с накълцан пресен магданоз и гарнитура от ориз със зеленчуци.