Телешки филенца с гъбен сос и бекон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г телешко филе
200 г гъби
10-12 бр. малки лукчета
200 г бекон
сол
черен пипер
1 с.л брашно
300 мл бульон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете филето на малки пържоли. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Наредете ги в тава. В малко мазнина запържете нарязания на кубчета бекон. Извадете го и в същата мазнина запържете гъбите и малките лукчета. Добавете брашното и налейте бульона. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Залейте пържолите и печете на 200 градуса за 35-40 минути. Сервирайте порция пържола, залята със сос и поръсена с бекон.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *