
ПРОДУКТИ
телешко месо 700 г
разтопена телешка мас 50 г
по 150 г моркови, кромид, целина, корени магданоз
доматено пюре 100 г
брашно 25 г
черен пипер и сол
Вино
ПРИГОТВЯНЕ
Месото, разделено на порции, се пържи заедно с нарязаните моркови, целина, корени магданоз и кромид в сгорещена телешка мас до образуването на коричка.
След това парчетата месо се преместват в друг съд.
Тиганът, в който са се пържили, се държи на горещия котлон, докато зеленчуците омекнат.
Така приготвеният сос се разрежда с вода или бульон.
Пържените парчета месо се слагат в дълбок съд заедно с подправките.
Заливат се с бульона и виното и се задушават на слаб огън до готовност.
Месото се изважда, а от бульона се приготвя сос с брашното и доматеното пюре.
Преди да се поднесе, месото се нарязва на порции, залива се със соса и се посипва със ситно нарязан магданоз.
Телешкото задушено се поднася с гарнитура по желание.