
Необходими продукти:
- яйца – 3 бр.
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- сода – 1 ч. л.
- брашно – 1.5 ч. ч.
- ванилия – 1 бр.
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко смесено със содата. Разбъркваме добре.
Изсипваме към тях брашното и пак разбъркваме докато се получи еднородна смес. Добавяме ванилията и солта.
На котлона поставяме тигана и изсипваме олио, за да се загрее. Пържим в гореща мазнина.
Гребем с лъжица и сипваме в горещото олио. Леко се разстила, но не му пречи.
В зависимост от големината на тигана можем едновременно да пържим около 5-6 тиганички.
При поднасяне може да се поръсват с пудра захар или със сладко.