Тиганички

Необходими продукти:

  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода – 1 ч. л.
  • брашно – 1.5 ч. ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко смесено със содата. Разбъркваме добре.

Изсипваме към тях брашното и пак разбъркваме докато се получи еднородна смес. Добавяме ванилията и солта.

На котлона поставяме тигана и изсипваме олио, за да се загрее. Пържим в гореща мазнина.

Гребем с лъжица и сипваме в горещото олио. Леко се разстила, но не му пречи.

В зависимост от големината на тигана можем едновременно да пържим около 5-6 тиганички.

При поднасяне може да се поръсват с пудра захар или със сладко.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *