Тиквеник

Продукти

1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 ч. ч. вода
1 ч. л. оцет
брашно за меко тесто

За плънката:
1 малка тиква
захар
олио

Начин на приготвяне

От посочените продукти се замесва тесто, разделя се на 5 топки и се разточват кори от тях. Всяка кора се поставя върху хартия (вестник), поръсва с олио, настъргана тиква и захар. Хваща се единия край на вестника и се повдига докато кората се навие на руло. В намаслена предварително тава се поставят всичките навити 5 кори. Отгоре тиквеника се поръсва с олио и захар и се пече до златисто. Да ви е сладко! По желание може да се поръси и канела преди да се завият корите на руло.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *