
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- тиква – 1 кг настъргана
- грис – 1 ч.ч.
- кори за баница – 400 г
- орехи – 150 г нарязани на дребно
- КЕКСОВА СМЕС
- кисело мляко – 150мл
- захар – 200 г
- олио – 150 мл
- бакпулвер – 1 бр.
- яйца – 2 бр.
- ванилия – 2 бр.
- масло – разтопено
- пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргвам тиквата на едро ренде и я омесвам с гриса.
Правя кексовата смес както следва – киселото мляко, захар, олио, бакпулвер, яйцата и ванилията. Разбивам всичко.
Вземам една кора и я покапвам с няколко капки разтопено краве масло. Върху нея слагам втора кора, нея я намазвам с 3-4 с.л. от кексовата смес.
Посипвам обилно насъргана тиква с грис и поръсвам с орехи.
Навивам на руло и редя рулата в тавата на фурната, застлана с хартия и намазана с олио.
Правя готови 7 рула и ги намазвам с останалата кексова смес. Нарязвам на парчета.
Пека във фурна на 160 градуса.Готовият вече изпечен и изстинал тиквеник поръсвам с пудра захар. Тиквеникът става вкусен и сладък като баклава.