Тиквеник като баклава

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тиква – 1 кг настъргана
  • грис – 1 ч.ч.
  • кори за баница – 400 г
  • орехи – 150 г нарязани на дребно
  • КЕКСОВА СМЕС
  • кисело мляко – 150мл
  • захар – 200 г
  • олио – 150 мл
  • бакпулвер – 1 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • ванилия – 2 бр.
  • масло – разтопено
  • пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настъргвам тиквата на едро ренде и я омесвам с гриса.

Правя кексовата смес както следва – киселото мляко, захар, олио, бакпулвер, яйцата и ванилията. Разбивам всичко.

Вземам една кора и я покапвам с няколко капки разтопено краве масло. Върху нея слагам втора кора, нея я намазвам с 3-4 с.л. от кексовата смес.

Посипвам обилно насъргана тиква с грис и поръсвам с орехи.

Навивам на руло и редя рулата в тавата на фурната, застлана с хартия и намазана с олио.

Правя готови 7 рула и ги намазвам с останалата кексова смес. Нарязвам на парчета.

Пека във фурна на 160 градуса.Готовият вече изпечен и изстинал тиквеник поръсвам с пудра захар. Тиквеникът става вкусен и сладък като баклава.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *