Топ теми

Тиквеник с готови кори, орехи и канела

Необходими продукти:

  • кори за баница – 1 пакет
  • тиква – 1 кг
  • орехи – 200 г
  • олио – 1 ч.ч.
  • захар – 250 г
  • канела – 1 ч.л. на прах
  • ванилия – 2 пакетчета
  • пудра захар – за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

Тиквата се отрязва, с помощта на лъжица се почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде.

В дълбок и широк тиган в половината олио се задушава тиквата, като се бърка периодично, докато омекне. Отстранява се от огъня и се добавя захарта, канелата, ванилиите и едро счуканите орехови ядки.

Взимат се по две кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.

Тиквеникът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса за 40-45 минути, докато се позачерви.

След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа.

При поднасяне тиквеникът с готови кори може по желание да се поръси с пудра захар.Източник: gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *