НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница – 10 бр. фини
тиква – 300 г настъргана
кафява захар – 5 с.л.
фурми – 10 бр.
шоколад – 50 г натурален
бадемово брашно – 3 с.л.
кокосово брашно – 3 с.л.
джинджифил – 1/2 ч.л.
индийско орехче – 1/3 ч.л.
канела
масло – 50 г разтопено или олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Днес ви предлагам един по-различен вариант на любимия ни тиквеник, който по нищо не отстъпва на традиционния.
Нарежете на дребни парчета шоколада и фурмите.
Настържете тиквата на едро ренде и прибавете към нея бадемовото брашно (може да замените със смлени бадеми), кокосовото брашно, шоколада, фурмите и подправките.
Разбъркайте.
Вземете две кори за баница и ги намажете с разтопено масло или олио.
Поръсете с по една лъжица тъмно кафява захар и сложете от плънката.
Навийте на руло тиквеника и го поставете в предварително намазана с олио тава.
Продължете по същия начин с останалите продукти, до изчерпване на количествата.
Намажете тиквеника с масло, поръсете с малко захар и сложете тиквеник с фурми и шоколад да се пече в загрята фурна на 180 °С за около 30 минути.