
Необходими продукти:
- 1 кг тиквички
- 250 мл. прясно мляко
- 4 яйца
- 100 г сирене
- 1/2 връзка копър
- 1 с.л. олио
- 4 с.л. брашно
- 1 щип. черен пипер
- 1 щип. сол
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват и нарязват на тънки колелца. Старателно се подсушават, след което се овалват в брашно от всички страни и се посоляват. Редят се в намазана с малко олио тавичка и се оставят да се изпекат във фурна при 200 градуса за около 20 минути.
През това време прясното мляко, яйцата, натрошеното сирене, ситно нарязаният копър, солта и черният пипер се смесват и разбъркват. С тях се заливат тиквичките и се връщат обратно във фурната да се изпекат за още 20 минути до готовност, като фурната се намалява на 180 градуса.