Тиквички по гръцки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тиквички – 3 – 4 броя
  • олио – за пържене
  • зехтин – 2 – 3 с.л.
  • брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.

Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки.

Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия, за да поемат мазнината.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *