НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- тиквички – 3 – 4 броя
- олио – за пържене
- зехтин – 2 – 3 с.л.
- брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
- лед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.
Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.
Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки.
Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия, за да поемат мазнината.
loading...