Необходими продукти:
- бишкоти – 1 малък пакет (200 г)
- маскарпоне – 1 кутия (400 – 500 г) или др. вид меко и безсолно сирене
- яйца – 4 бр.
- захар – 6 с.л. или на вкус + 3 с.л.
- еспресо – около 120 г силно, сварено
- коняк – 1 с.л.
- какао – или настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Отделете 3 белтъка от яйцата и разбийте жълтъците с 1 белтък и 6 с.л. захар в съд на водна баня на котлона, докато се получи пухкав и светъл крем.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол и след като започнат да се надигат и побелеят, започнете да добавяте останалата захар.
Сипете маскарпонето в купа, залейте с изстиналия яйчен крем и разбъркайте до хомогенност. Добавете и белтъците и внимателно разбъркайте с шпатула.
Смесете еспресото с коняка или вино Марсала. Потапяйте бишкотите и ги начупете. В чашки редувайте ред напоени в кафе бишкоти, ред крем и така догоре.
Най-отгоре поръсете тирамисуто обилно с пресято какао или ситно настърган шоколад.gotvach.bg
loading...