НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- бишкоти – 200 г савоярди
- еспресо – 400 мл сварено
- ликьор – 3 с.л. амарето
- пудра захар – 150 г
- яйца – 4 бр.
- маскарпоне – 350 г
- какао – 2 с.л. на прах
- шоколад – 100 г настърган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.
Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.
Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.
Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране се поръсва с настърган шоколад.
loading...