Тирамису

Необходими продукти: 

заквасена сметана – около 500 гр.

бисквити – 1.5 пакет Закуска

яйца – 5 бр.

пудра захар – 1 ч.ч.

коняк – 1 – 2 мл.

есенция или ром

кафе – 3 – 4 ч.ч. сварено (колкото поемат бисквитите)

Начин на приготвяне: Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се сметаната. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с получения крем от жълтъците и сметаната.

Кафето и есенцията се смесват. В тях се потапят бисквитите (да поемат хубаво кафето), след което се подреждат в съд, може и йенски. Отгоре се намазват със слой от крема. Следва втори ред бисквити и отново се покрива с крем. Затваря се съда с капака или тавичката се покрива с фолио и се оставя в хладилник поне 6-7 часа, може и цяла вечер. При поднасяне се поръсва с какао. Този десерт е в категория Кремове, защото като престои няколко часа (най-добре на другия ден), бисквитите и яйчено-сметановия крем се смесват и се сервира с лъжица, а не се реже с нож като торта Тирамису.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *