Титла и 2 пъти сребро за „Пирин“ на държавното по бокс, благоевградчанин губи финал от мъжа на фолкиконата Десислава в зала „Скаптопара“

Титла и 2 сребърни медала заслужиха боксьорите на „Пирин“ от държавното лично отборно първенство /ІІ кръг/ в зала „Скаптопара“. Златото спечели Шабан Димитров в кат. до 52 кг, където втори остана съекипникът му Асен Караманов. Другото отличие от възпитаниците на треньора отец Андон Шавулев донесе Георги Георгиев, който загуби с 0:3 съдийски гласа от Сабри Ергюнал /Арда Кж/. Очакваше се в битката за трофеите в кат. до 56 кг да се намеси и пиринецът Емануил Богоев, но той бе спрян на 1/4 финала от Тинко Банабаков от „Ивайло“ /ВТ/. Това практически реши и спора между двата клуба в отборното класиране. Там великотърновци се наредиха трети с 13 точки, а благоевградчани останаха четвърти с 2 пункта по-малко.

Изключително оспорвано протече и битката за върха, на който се качи ЦСКА /36 т./, а втори е софийският „Б. Бояджиев“ /35 т./. Принос за армейския триумф има и бившият състезател на „Македония“ /Бл/ Кристиян Николов. Направилият първи стъпки на ринга под ръководството на наставника Кирил Масларски боксьор даде всичко в зрелищния финал на кат. до 81 кг с по-опитния Благой Найденов /Б. Бояджиев Сф/, ала мъжът на фолкиконата Десислава изтръгна златния медал.

За най-техничен състезател на турнира бе определен националът Симеон Чамов /75 кг, Б. Бояджиев Сф/, а за най-борбен – Венсан Киркоров /64 кг, ЦСКА/. Част от съдийския апарат на проявата бяха благоевградчанинът Лазар Андреев и ексрепубликанската шампионка с „Пирин“ Мария Джунджурова.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *