Нарежете празът на дребно и го сложете в тиган да се задуши. Капнете и малко олио. Разбъркайте и оставете да се задуши. Разбърквайте!
Докато празът се готви, трябва да подготвим доматите. Измийте ги и ги нарежете. Има два варианта. Може да нарежете доматите на дребно или да ги пюрирате.
Щом празът се задуши, но не напълно, към него добавете доматите, под каквато и форма да сте решили да бъдат (на парчета или на пюре). Разбъркайте ги и ако е нужно, добавете още малко олио.
Щом като всичко в тигана се сготви, време да добавите няколко яйца. Може да ги чукнете направо отгоре или предварително да ги разбъркате. По желание, може да добавите и сиренце. Ще стане още по-вкусно. Щом и яйцата се сготвят, време е да махате тигана от котлона.
Накрая, трябва да се овкуси със сол, черен пипер по желание и няколко стръка пресен магданоз. gotvacha.com