Топеница с праз

Необходими продукти

  • 3-4 стръка праз лук
  • 4-5 домата
  • 4 яйца
  • Сирене по желание
  • Сол и черен пипер
  • Няколко стръка пресен магданоз

Как се приготвя

  1. Нарежете празът на дребно и го сложете в тиган да се задуши. Капнете и малко олио. Разбъркайте и оставете да се задуши. Разбърквайте!
  2. Докато празът се готви, трябва да подготвим доматите. Измийте ги и ги нарежете. Има два варианта. Може да нарежете доматите на дребно или да ги пюрирате.
  3. Щом празът се задуши, но не напълно, към него добавете доматите, под каквато и форма да сте решили да бъдат (на парчета или на пюре). Разбъркайте ги и ако е нужно, добавете още малко олио.
  4. Щом като всичко в тигана се сготви, време да добавите няколко яйца. Може да ги чукнете направо отгоре или предварително да ги разбъркате. По желание, може да добавите и сиренце. Ще стане още по-вкусно. Щом и яйцата се сготвят, време е да махате тигана от котлона.
  5. Накрая, трябва да се овкуси със сол, черен пипер по желание и няколко стръка пресен магданоз. gotvacha.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *