Торта Кодрит Кадир

Необходими продукти
За крем карамела:

800 мл прясно мляко

5 бр. яйца

200 г захар

1 ванилия

За кекса:

1 бр. яйце

100 г захар

100 мл олио

100 г брашно

10 г бакпулвер

2 ч.л. какао

100 мл прясно мляко



Начин на приготвяне
За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *