Торта Рафаело без захар 

Необходими продукти:

5 яйца

125 г неподсладени кокосови стърготини

75 г еритритол 

3 ч.л. бакплувер

2 пакетчета ванилия

За крема:

400 мл кокосова сметана

250 г маскарпоне

7 с.л. еритритол

1 шишенце есенция ванилия

Начин на приготвяне:

Първата стъпка са блатовете. В една купа разбиваме с миксер жълтъците заедно с всички сухи съставки, а в друга купа разбиваме на сняг белтъците. Добавяме снежната смес при жълтата смес, разбиваме с миксер, докато се получи хомогенна гъста смес, която разделяме на 2 части. Всяка половина разпределяме в ринг (22 см) и печем за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Следващата стъпка е кремът. В дълбока купа смесваме всички съставки и разбиваме с миксер до получаването на гъста хомогенна смес.

Последната стъпка е да подредим тортата. Слагаме първия блат, заливаме го с половината крем, който разпределяме равномерно. Повтаряме стъпките още веднъж, отгоре поръсваме с малко кокосови стърготини и прибираме в хладилник за една вечер.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *