Тортелини на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тортелини – 300 г (пълнеж по избор)
  • домати – 4 – 5 бр.
  • зехтин – 50 мл.
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава, малка
  • риган – 1 с.л. или на вкус
  • сол – на вкус
  • моцарела – 200 г прясна
  • ементал – за поръсване(или кашкавал)
  • бяло вино – 60 мл
  • босилек – 3 – 4 пресни листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелете доматите моркова и лука. Нарежете на парченца и поставете в блендер, докато се смелят на фина кашичка.

Загрейте зехтина и запържете смелените зеленчуци с бялото вино, сол и риган на вкус, докато сосчето се редуцира и замирише приятно (около 20 минути на умерен до тих огън).

По желание може да добавите и една две настъргани скилидки чесън.

Сварете тортелините според указанията на пакета и отцедете от водата. Хубаво е да останат ал денте.

Смесете пастата с доматения сос и прехвърлете в тавичка. Отгоре поръсете с ементал или кашкавал – колкото повече, толкова по вкусно.

Подредете моцарелата на парченца върху всичко друго и запечете до разтапяне на сирената в загрята на 200 градуса фурна.

Украсете с листа пресен босилек и поднесете ястието топло.

Тортелините на фурна са готови.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *