НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
4 яйца
1 глава лук
щипка чубрица
сол и черен пипер на вкус
200 г шунка, нарязана на кубчета
100 г мариновани печурки
2-3 стръка пресен магданоз
шепа сладка царевица
олио и масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре.
Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавят се черен пипер и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът, царевицата, шунката и гъбките. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.