Продукти
500 г готови кори
800 г тиква
200 г орехи
250 г захар
олио (масло)
пудра захар
Начин на приготвяне
800 г тиква
200 г орехи
250 г захар
олио (масло)
пудра захар
Начин на приготвяне
Тиквата се почиства и се настъргва на едро ренде. Орехите се натрошават на дребни парчета. Корите се разстилат върху работния плот. Върху всеки слой, който се състои от 2-3 листа, се поръсва малко растителна мазнина, част от настърганата тиква, 2 с.л. захар и орехови ядки.
Навива се на стегнато руло, което се поставя в центъра на намазнена тава, завито като спирала. С всяка следваща кора се действа по същия начин и всяка следваща се завива около предходната. Накрая цялата повърхност на тиквеника се поръсва с олио (или разтопено масло), след което се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса и се пече до златисто. Щом бъде изваден от фурната, празничният тиквеник може да се поръси с пудра захар.
loading...