Традиционна домашна лютеница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки – 4 кг
домати – 2 кг
патладжани – 2 кг патладжани (или 2 кг моркови)
олио – 500 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Червените чушките и патладжаните се опичат, обелват и смилат.

Доматите се обелват, смилат и варят 15 – 20 минути.

Морковите се варят 10 минути и смилат (ако е с моркови).

Всички продукти за лютеницата се запържват и в 500 мл олио до сгъстяване.

Разпределят се в буркани, които се затварят и се варят 15 минути.

Традиционна домашна лютеница, която да намажем на филия хубав нашенски хляб и да хапнем с бяло българско сирене.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *