Трети зам. кмет и още една дирекция прибавя Илко Стоянов в новата структура на общинската администрация в Благоевград

Трети зам. кмет и още една дирекция дописа в проекта си за нова структура на общинската администрация кметът на Благоевград Илко Стоянов. Така чиновническите места в кметството ще се увеличат с още 3 и ще станат 20 щата над досегашните.

Както „Струма“ писа, градоначалникът внесе за дискусия и решение в ОбС визията си за структура на администрацията, с която ще работи, но завчера изненадващо я изтегли, за да направи промени в проекта. В първия вариант кметът Стоянов бе заложил 2 щата за заместник-кметове, които във втория се увеличават на 3.

Припомняме, че преди дни при представяне на екипа, с който ще работи, той обясни, че започва само с един зам. кмет по строителството, но оставя две празни „квадратчета“ в бъдещата структура за зам. кметове по европейските програми и проекти и по икономическото развитие на града.

Градоначалникът залага в „ремонтираната“ структура  още една нова дирекция – „Устройство на територията“, с 25 души състав, обединяваща три отдела. В нея влизат  „Архитектура и проектиране“ със заложени 8 работни места срещу 14 в първия вариант, тъй като  строителният контрол и незаконното строителство се отделят в нов отдел с 8 специалисти. Третият отдел в новата дирекция е „Кадастър, регулация и земеразделяне“ със заложени 8 щата.

Структурата ще се обсъжда на сесията на ОбС в петък.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Бройки

    Тоя започна с един заместник, ама ще ги докара до пет! Та училищата имат по трима заместник-директори, защото на директорите им е много натоварено!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *