Трима лекари с инвестиционен проект да строят вилно селище с 12 къщички на брега на язовир „Стойковци”

Трима благоевградски лекари искат да правят вилно селище на брега на язовир „Стойковци” в с. Логодаж. Ендокриноложката в болница ПУЛС д-р Светослава Цанева-Цацова, анестезиологът д-р Александър Вакашински и д-р Костадин Марков от Центъра за спешна медицинска помощ са депозирали инвестиционното си предложение до  общината и до директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Тримата са собственици на земеделска земя в местността Беров валог край язовира, разделена на 13 парцела по около 550 кв.м, и искат преотреждане на земята от земеделска в за вилно строителство.

Планира се застрояването на 12 от парцелите, а един от тях ще се ползва за път за достъп. За земята веднъж през 2010 г. е проведена процедура за промяна на предназначението на имота, но тогавашното решение на ОД „Земеделие” е изгубило правната си сила и процесът трябва да се повтори.

В искането си собствениците сочат, че имат три собствени кладенеца, от които ще захранват имотите с вода, канализацията ще е със септични ями, а захранването с електричество ще е от махала Язовалийте. При изкопите няма да се ползва взрив, а те ще са на дълбочина до 2-3 метра.

„Мястото е великолепно, на самия бряг, с много красива гледка, а зад имота има дъбова горичка”, обясни кметът на с. Логодаж Пламен Червенков. „В района има огромно търсене на терени за вилно строителство и цената им расте. В момента 1 дка се продава за 10 000-15 000 лв., в зависимост от мястото, достъпа и комуникациите”, допълни той.

Интересно е, че това не е първият инвестиционен проект на тримата лекари. Те са били съдружници и в строителството на кооперацията до хотел „Мерида”.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Местен

    Това беше единствения водоем в региона за отдих и риболов на гражданите на Благоевград трябва отново да стане такъв.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *