НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- кори за баница – 400 г фини
- яйца – 3 бр.
- сирене – 250 г
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- бакпулвер – 1/2 пакетче
- олио – 50 мл
- масло – 50 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.
Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.
Намазва се отново леко с мазнина. С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента.
Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата.
loading...