Туристите се евакуират от Гърция, положението е страшно

В Гърция продължава борбата с последиците от циклона, който удари страната вчера. Най-много поражения се наблюдават на полуостров Халкидики, където много от районите остават под вода, съобщава БНР.

В Ситония също е обявено бедствено положение. Според синоптиците циклонът се измества на изток и ще напусне територията на Гърция.

Ураганът принуди много туристи да преустановят почивката си. Хората, избрали да прекарат почивните си дни на къмпинг са най-засегнати. Туристите, отседнали в хотели, също напускат. Тези, които са избрали да останат в южната ни съседка, трябва да изчакат няколко дни докато морската вода отново стане приятна за плаж след проливните дъждове.

Пожарните екипи в страната продължават да вадят автомобили, потънали в кал. Като цяло щетите от пороя са големи, съобщават местните медии.

Припомняме, циклонът засегна почти цяла Гърция. Най-тежко беше положението в северните части на страната. В някои райони водата е отнесла и пътната настилка, което прави стабилизирането още по-трудно.

Министерството на външните работи посочи, че в урагана няма пострадали българи. При нужда българите могат да потърсят помощ от генералното консулство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *