
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори за баница – 1 пакет (500 г)
- захар – 2 ч.ч.
- краве масло – 200 г
- орехи – 2 ч.ч.
- канела – 1 ч.л.
- галета – 1 ч.ч.
- ЗА СИРОПА
- вода – 3 ч.ч.
- захар – 2 ч.ч.
- ванилия – 1 пакетче (2 г)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземете една голяма тава и я намажете хубаво с масло.
В купа смесете канелата, галетата, орехите и захарта.
Сложете в тавата две кори и ги поръсете с плънка и малко масло.
Отгоре сложете още две кори и продължете да редите турската баклава до изчерпване на количествата на продуктите.
Нарежете я на триъгълници или ромбоиди и я сложете да се пече на слаба температура.
Смесете водата със захарта и ванилията на котлона.
Оставете готовия захарен сироп да изстине и залейте баклавата с него.
Оставете я настрана, за да се напои хубаво.
Турската баклава с орехи, галета и канела е страхотен десерт за делник и празник.