Турска баклава с орехи, галета и канела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 1 пакет (500 г)
  • захар – 2 ч.ч.
  • краве масло – 200 г
  • орехи – 2 ч.ч.
  • канела – 1 ч.л.
  • галета – 1 ч.ч.
  • ЗА СИРОПА
  • вода – 3 ч.ч.
  • захар – 2 ч.ч.
  • ванилия – 1 пакетче (2 г)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземете една голяма тава и я намажете хубаво с масло.

В купа смесете канелата, галетата, орехите и захарта.

Сложете в тавата две кори и ги поръсете с плънка и малко масло.

Отгоре сложете още две кори и продължете да редите турската баклава до изчерпване на количествата на продуктите.

Нарежете я на триъгълници или ромбоиди и я сложете да се пече на слаба температура.

Смесете водата със захарта и ванилията на котлона.

Оставете готовия захарен сироп да изстине и залейте баклавата с него.

Оставете я настрана, за да се напои хубаво.

Турската баклава с орехи, галета и канела е страхотен десерт за делник и празник.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *