Турски кебап с кюфтета

Необходими продукти:

500 гр. кайма
1 яйце
1 глава лук, нарязана
50-60 гр. галета
черен пипер
сол
чубрица
За гарнитурата:
500 гр лук, ситно нарязан
1 чаша ориз (150 мл)
100 гр. моркови
1/2 чаена лъжичка риган
1 дафинов лист
магданоз

Начин на приготвяне:

Омесете каймата, яйцето, лука, галетата и подправките. От сместа направете малки кюфтета и ги изпържете. Нарежете лука и морковите на ситно и ги задушете. Щом зеленчуците омекнат добавете ориза. Запържете го за 4-5 мин., а след това го прехвърлете в тава и добавете 3 чаши вода и подправките. Отгоре наредете кюфтетата и печете, докато ориза набъбне. Сервирайте ястието поръсено с пресен магданоз.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *